6 Beneficii pentru sănătate ale oțetului de mere, susținute de știință

Oțetul de mere este un remediu popular pentru casă. Oamenii îl folosesc de secole în gătit și medicină.

Mulți oameni susțin că poate ameliora o gamă largă de probleme de sănătate, dar s-ar putea să vă întrebați ce spune cercetarea.

Oțetul de mere are diverse proprietăți sănătoase, inclusiv efecte antimicrobiene și antioxidante. Mai mult, dovezile sugerează că poate oferi beneficii pentru sănătate, cum ar fi ajutarea la scăderea în greutate, reducerea colesterolului, scăderea nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățirea simptomelor diabetului.

Cu toate acestea, există puține cercetări și sunt necesare studii suplimentare înainte ca acesta să poată fi recomandat ca terapie alternativă.

Acest articol analizează dovezile care stau la baza a 6 beneficii posibile pentru oțetul de mere.

1. bogat în substanțe sănătoase

Oțetul de mere se face printr-un proces în doi pași .

În primul rând, producătorul expune merele zdrobite drojdiei, care fermentează zaharurile și le transformă în alcool. Apoi, adaugă bacterii pentru a fermenta alcoolul în continuare, transformându-l în acid acetic – principalul compus activ din oțet.

Acidul acetic conferă oțetului mirosul și aroma puternice acre. Cercetătorii consideră că acest acid este responsabil pentru beneficiile pentru sănătate ale oțetului de mere. Oțeturile de cidru sunt 5–6% acid acetic.

Oțetul de mere organic, nefiltrat, conține, de asemenea, o substanță numită mamă, care constă din fire de proteine, enzime și bacterii prietenoase care conferă produsului un aspect tulbure.

Unii oameni cred că mama este responsabilă pentru majoritatea beneficiilor sale pentru sănătate, deși în prezent nu există studii care să susțină acest lucru.

În timp ce oțetul de cidru de mere nu conține multe vitamine sau minerale, acesta oferă o cantitate mică de potasiu . Mărcile de bună calitate conțin, de asemenea, niște aminoacizi și antioxidanți.

REZUMAT

Oțetul de mere se face prin fermentarea zahărului din mere. Acest lucru le transformă în acid acetic, care este un ingredient activ principal în oțet și poate fi responsabil pentru beneficiile sale pentru sănătate.

2. Poate ajuta la distrugerea bacteriilor dăunătoare

Oțetul poate ajuta la distrugerea agenților patogeni, inclusiv a bacteriilor .

Oamenii au folosit în mod tradițional oțetul pentru curățarea și dezinfectarea, tratarea ciupercilor unghiilor, păduchilor, negilor și infecțiilor urechii.

Hipocrate, tatăl medicinei moderne, a folosit oțetul pentru a curăța rănile în urmă cu mai bine de 2.000 de ani.

Oțetul este, de asemenea, un conservant alimentar, iar studiile arată că inhibă bacteriile precum E. coli să crească și să strice alimentele.

Dacă sunteți în căutarea unui mod natural de a vă conserva mâncarea, oțetul de mere ar putea ajuta.

Rapoartele anecdotice sugerează, de asemenea, că oțetul de mere diluat ar putea ajuta la acnee atunci când este aplicat pe piele, dar nu pare să existe cercetări puternice care să confirme acest lucru.

REZUMAT

Principala substanță din oțet – acidul acetic – poate ucide bacteriile dăunătoare sau împiedica multiplicarea acestora. Are o istorie de utilizare ca dezinfectant și conservant natural.

3. Poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la gestionarea diabetului

Până în prezent, una dintre cele mai convingătoare aplicații ale oțetului este de a ajuta la tratarea diabetului de tip 2 .

Diabetul de tip 2 se caracterizează prin niveluri ridicate de zahăr din sânge cauzate de rezistența la insulină sau incapacitatea de a produce insulină .

Cu toate acestea, persoanele fără diabet pot beneficia și de menținerea nivelului de zahăr din sânge în intervalul normal, deoarece unii cercetători consideră că nivelurile ridicate de zahăr din sânge sunt o cauză majoră a îmbătrânirii și a diferitelor boli cronice.

Cel mai eficient și mai sănătos mod de a regla nivelul zahărului din sânge este de a evita carbohidrații rafinați și zahărul, dar oțetul de mere poate avea, de asemenea, un efect benefic.

Cercetările sugerează că oțetul oferă următoarele beneficii pentru glicemia și nivelurile de insulină:

  • Un mic studiu sugerează că oțetul poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină cu 19-34% în timpul unei mese bogate în carbohidrați și poate reduce semnificativ glicemia și răspunsul la insulină.
  • Într-un mic studiu realizat pe 5 persoane sănătoase, oțetul a redus glicemia cu 31,4% după ce a consumat 50 de grame de pâine albă .
  • Un mic studiu efectuat la persoanele cu diabet a raportat că consumul a 2 linguri de oțet de mere înainte de culcare a redus glicemia la post cu 4% în dimineața următoare.
  • Numeroase alte studii efectuate pe oameni arată că oțetul poate îmbunătăți funcția insulinei și reduce nivelul zahărului din sânge după mese.

Centrele Naționale pentru Sănătate Complementară și Integrativă (NCCIH) declară că este foarte important ca oamenii să nu înlocuiască tratamentul medical cu produse de sănătate nedovedite.

Dacă luați în prezent medicamente pentru scăderea zahărului din sânge, adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a crește aportul de orice tip de oțet.

REZUMAT

Oțetul de mere a arătat o mare promisiune în îmbunătățirea sensibilității la insulină și în reducerea răspunsurilor la zahăr din sânge după mese.

4. Poate ajuta la scăderea în greutate

Poate surprinzător, studiile arată că oțetul ar putea ajuta oamenii să slăbească .

Mai multe studii umane arată că oțetul poate crește sentimentele de plenitudine. Acest lucru vă poate determina să mâncați mai puține calorii și să pierdeți în greutate.

De exemplu, conform unui studiu, luarea oțetului împreună cu o masă bogată în carbohidrați a dus la creșterea sentimentului de plenitudine, determinând participanții să mănânce cu 200-275 de calorii mai puține pe tot restul zilei.

Mai mult, un studiu efectuat pe 175 de persoane cu obezitate a arătat că consumul zilnic de oțet de mere a dus la scăderea grăsimii din burtă și la scăderea în greutate:

  • administrarea unei linguri (12 ml) a dus la o pierdere de 1,2 kg (2,6 lire sterline)
  • administrarea a 2 linguri (30 ml) a dus la pierderea a 1,7 kg

Cu toate acestea, rețineți că acest studiu a durat 3 luni, astfel încât efectele reale asupra greutății corporale par a fi destul de modeste.

Acestea fiind spuse, simpla adăugare sau scădere de alimente sau ingrediente individuale are rareori un efect vizibil asupra greutății. Întreaga ta dietă sau stilul de viață creează pierderea în greutate pe termen lung.

În general, oțetul de mere poate contribui la pierderea în greutate prin promovarea sațietății, scăderea zahărului din sânge și reducerea nivelului de insulină.

Oțetul de mere conține doar aproximativ trei calorii pe lingură, ceea ce este foarte scăzut.

REZUMAT

Studiile sugerează că oțetul poate crește sentimentul de plenitudine și vă poate ajuta să mâncați mai puține calorii, ceea ce poate duce la pierderea în greutate.

5. Îmbunătățește sănătatea inimii la animale

Bolile de inimă sunt una dintre principalele cauze de deces.

Mai mulți factori biologici sunt legați de riscul de boli de inimă.

Cercetările sugerează că oțetul ar putea îmbunătăți mai mulți dintre acești factori de risc. Cu toate acestea, multe dintre studii au fost efectuate pe animale.

Aceste studii pe animale sugerează că oțetul de mere poate reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, precum și alți factori de risc pentru bolile de inimă.

Unele studii la șobolani au arătat, de asemenea, că oțetul reduce tensiunea arterială, care este un factor de risc major pentru bolile de inimă și problemele renale.

Cu toate acestea, nu există dovezi bune că oțetul beneficiază de sănătatea inimii la oameni. Cercetătorii trebuie să facă mai multe studii înainte de a ajunge la concluzii puternice.

REZUMAT

Mai multe studii pe animale au arătat că oțetul poate reduce trigliceridele din sânge, colesterolul și tensiunea arterială. Cu toate acestea, nu există dovezi puternice care să ducă la un risc redus de boli de inimă la om.

6. Poate stimula sănătatea pielii

Oțetul de mere este un remediu obișnuit pentru afecțiunile pielii, cum ar fi pielea uscată și eczema .

Pielea este natural ușor acidă. Utilizarea oțetului local de cidru de mere ar putea ajuta la reechilibrarea pH-ului natural al pielii, îmbunătățind bariera de protecție a pielii (23).

Pe de altă parte, săpunurile și detergenții alcalini ar putea irita eczemele, agravând simptomele.

Având în vedere proprietățile sale antibacteriene, oțetul de mere ar putea, teoretic, ajuta la prevenirea infecțiilor cutanate legate de eczeme și alte afecțiuni ale pielii.

Unii oameni folosesc oțet de mere diluat într-o spălare a feței sau toner . Ideea este că poate ucide bacteriile și preveni petele.

Cu toate acestea, un studiu efectuat pe 22 de persoane cu eczeme a raportat că înmuierea cu oțet de mere nu a îmbunătățit bariera pielii și a provocat iritarea pielii .

Discutați cu furnizorul dvs. de asistență medicală înainte de a încerca noi remedii, în special pe pielea deteriorată. Evitați să aplicați oțet nediluat pe piele, deoarece poate provoca arsuri.

REZUMAT

Oțetul de mere este natural acid și are proprietăți antimicrobiene. Aceasta înseamnă că ar putea ajuta la îmbunătățirea barierei cutanate și la prevenirea infecțiilor. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a ști cât de sigur și eficient este acest remediu.

Dozarea și modul de utilizare

Cel mai bun mod de a încorpora oțetul de mere în dieta ta este să-l folosești la gătit. Este un supliment simplu la alimente precum sosuri de salată și maioneză de casă .

Unora le place, de asemenea, să-l dilueze în apă și să-l bea ca băutură. Dozele obișnuite variază de la 1-2 lingurițe (5-10 mL) la 1-2 linguri (15-30 mL) pe zi amestecate într-un pahar mare de apă.

Cel mai bine este să începeți cu doze mici și să evitați să luați cantități mari. Prea mult oțet poate provoca efecte secundare dăunătoare , inclusiv eroziunea smalțului dinților și potențiale interacțiuni medicamentoase.

Unii dietetici recomandă utilizarea oțeturilor de mere organice, nefiltrate, care conțin mamă. ”

REZUMAT

O doză obișnuită pentru oțetul de cidru de mere variază de la 1 linguriță la 2 linguri (10-30 mL) pe zi, fie utilizată la gătit, fie amestecată într-un pahar cu apă.

Linia de jos

Multe site-uri web și susținătorii sănătății naturale susțin că oțetul de mere are beneficii excepționale pentru sănătate, inclusiv creșterea energiei și tratarea bolilor.

Din păcate, există puține cercetări care să susțină cele mai multe afirmații cu privire la beneficiile sale pentru sănătate.

Acestea fiind spuse, unele studii sugerează că poate oferi unele beneficii, inclusiv uciderea bacteriilor, scăderea nivelului de zahăr din sânge și promovarea pierderii în greutate.

Oțetul de mere pare a fi sigur, atâta timp cât nu luați cantități excesive din acesta.

De asemenea, are diverse alte utilizări care nu sunt legate de sănătate , inclusiv ca balsam natural de păr, produs de îngrijire a pielii și agent de curățare.

Lasa un raspuns