Ananasul are beneficii pentru femei?

Ananasul ( Ananas comosus ) este un fruct suculent, delicios, tropical.

Este ambalat cu vitamine esențiale, minerale, antioxidanți și alți compuși de ajutor care pot proteja împotriva inflamației și a bolilor.

În timp ce ananasul și compușii săi au fost asociați cu mai multe beneficii pentru sănătate, vă puteți întreba dacă acest fruct dulce oferă avantaje pentru femei.

Acest articol trece în revistă potențialele beneficii pentru sănătate pentru ananas pentru femei.

Poate proteja împotriva osteoporozei. 

Osteoporoza este o boală care se caracterizează prin oase slăbite și fragile datorită reducerii densității masei osoase. Este o afecțiune ireversibilă care îți crește riscul de fracturi osoase, care poate fi destul de debilitant și chiar necesită o intervenție chirurgicală.

În timp ce orice individ îl poate dezvolta, osteoporoza este de patru ori mai frecventă la femei decât la bărbați.

Un element nutritiv important pentru sănătatea oaselor este vitamina C, care s-a dovedit că stimulează producția de celule care formează os și protejează celulele osoase de deteriorare.

De fapt, un aport adecvat de vitamina C a fost legat de o densitate mai mare a masei osoase și un risc redus de osteoporoză și fractură osoasă.

O revizuire a 13 studii a descoperit că persoanele care au consumat alimente bogate în vitamine C aveau deseori un risc semnificativ mai mic de a dezvolta osteoporoză și cu o incidență mai mică de fractură de șold cu 34% .

Doar 1 cană (165 grame) de ananas cub, furnizează 88% din valoarea zilnică (DV) pentru vitamina C. De asemenea, furnizează 5% din DV pentru magneziu, ceea ce este important și pentru menținerea oaselor puternice .

Astfel, încorporarea ananasului în dieta dvs. poate beneficia de sănătatea oaselor și poate ajuta la prevenirea osteoporozei.

REZUMAT

Ananasul este o sursă excelentă de vitamina C, importantă pentru susținerea sănătății oaselor și poate reduce riscul de osteoporoză.

Poate oferi substanțe nutritive importante în timpul sarcinii. 

În ciuda afirmației că consumul de ananas poate fi periculos în timpul sarcinii, nu există în prezent cercetări care să demonstreze această noțiune.

De fapt, ananasul poate fi un plus foarte hrănitor la dieta dvs., în timp ce este însărcinată.

Deși este necesar în cantități mici, cuprul este un mineral esențial pentru formarea globulelor roșii. În timpul sarcinii, cerințele dvs. de cupru cresc la 1 mg pe zi pentru a sprijini creșterea fluxului de sânge care apare în timpul sarcinii.

Cuprul este de asemenea necesar pentru dezvoltarea inimii, vaselor de sânge și a sistemului nervos a scheletului și nervilor.

O cană (165 grame) de ananas cub, furnizează aproximativ 18% din DV pentru cupru în timpul sarcinii .

Ananasul este, de asemenea, o sursă bună de mai multe vitamine B, inclusiv.

  • vitamina B1 (tiamina)
  • vitamina B6 (piridoxină)
  • vitamina B9 (folat)

În timp ce fiecare are rolurile lor individuale, vitaminele B în general sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea corespunzătoare a bebelușului .

În plus, ananasul conține vitamina C și cantități mici de fier, zinc și calciu – toate acestea sunt importante pentru o sarcină sănătoasă.

REZUMAT

Ananasul este o sursă bună de mai multe vitamine și minerale, inclusiv cuprul și vitaminele B, care sunt esențiale atât pentru tine cât și pentru copilul tău în creștere în timpul sarcinii.

Poate avea efecte anti-cancer de sân

Cancerul de sân este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la femei, reprezentând aproximativ 25% din toate diagnosticele de cancer la femei .

Ananasul conține cantități mici de bromelină, o enzimă despre care s-a sugerat să aibă efecte anticancerigene, în special în ceea ce privește cancerul de sân.

În timp ce studiile pe epruvetă și pe animale arată efecte promițătoare ale bromelinei în tratarea cancerului de sân, este necesară cercetarea la oameni pentru a confirma aceste proprietăți.

Mai mult, deoarece aceste studii folosesc cantități concentrate de bromelanină, cantitatea găsită în ananas este probabil prea mică pentru a avea un beneficiu semnificativ.

Cercetările timpurii au sugerat, de asemenea, o legătură între evoluția cancerului de sân și oțetul de ananas, bogat în antioxidanți și realizat prin fermentarea sucului de ananas.

Un studiu de 28 de zile la șoareci a constatat că tratamentul zilnic cu oțet de ananas a redus semnificativ progresia tumorilor de cancer de sân. Cu toate acestea, acest efect nu a fost încă confirmat la om.

REZUMAT

Bromelaina, o enzimă din ananas și oțetul de ananas au fost legate de evoluția încetinită a cancerului de sân în studiile la animale și eprubeta. Cu toate acestea, cercetarea la oameni este necesară pentru a confirma aceste efecte.

Dezavantaje potențiale

Ananasul este considerat sigur pentru majoritatea femeilor.

Cu toate acestea, din cauza acidității ridicate, consumul de ananas poate provoca o creștere arsuri la stomac sau de reflux simptome la persoanele cu boala de reflux gastroesofagian (GERD) .

În plus, dacă întâmpinați simptome alergice după consumul de ananas, este important să apelați la medicul dumneavoastră. Printre potențialele semne de alergii se numără:

  • mâncărime sau umflare a gurii
  • respiratie dificila
  • stupi sau erupții pe piele
  • nas congestionat sau curgător

Dacă aveți alergie la latex, este posibil să aveți o reacție alergică la ananas . Acest lucru este denumit sindrom de latex-fructe și rezultatul ananasului și latexului având proteine ​​similare.

S-a dovedit că bromelina găsită în ananas crește efectul anumitor medicamente, inclusiv:

  • antibiotice
  • diluanti de sânge
  • antidepresive

Drept urmare, dacă luați unul dintre aceste medicamente, vă recomandăm să discutați cu furnizorul dumneavoastră de asistență medicală despre câtă ananas este sigur pentru a vă consuma.

În sfârșit, multe sucuri comerciale de ananas conțin cantități mari de zaharuri adăugate.

Dietele bogate în băuturi îndulcite cu zahăr au fost legate de un risc crescut de boli de inimă, diabet și obezitate. Drept urmare, consumul frecvent de suc de ananas îndulcit vă poate dăuna sănătății .

Dacă cumpărați suc de ananas, căutați 100% suc fără zaharuri adăugate.

REZUMAT

Aciditatea ridicată a ananasului poate agrava simptomele la persoanele cu GERD. Mai mult, unii oameni pot fi alergici la ananas, iar bromelaina din ananas poate interacționa cu anumite medicamente. În plus, sucul de ananas poate avea un conținut ridicat de zaharuri.

Linia de jos

Ananasul este un plus delicios și sănătos la orice dietă.

Mâncarea poate fi deosebit de avantajoasă pentru femei, deoarece conținutul ridicat de vitamina C joacă un rol important în susținerea oaselor sănătoase și reducerea riscului de osteoporoză.

Mai mult, ananasul oferă substanțe nutritive, cum ar fi cupru și câteva vitamine B, care sunt importante în timpul sarcinii.

Dacă doriți să încorporați acest fruct tropical în dieta dvs., încercați să adăugați ananas congelat în smoothie-uri sau la grătar inele proaspete de ananas pentru un desert sănătos.

Lasa un raspuns