Ce este o convulsie febrila?

Crizele febrile apar de obicei la copiii mici, cu vârste cuprinse între 3 luni și 3 ani. Sunt convulsii pe care le poate avea un copil în timpul unei febră foarte ridicată, care este de obicei de peste 222,2 până la 104 ° F (39 până la 40 ° C) sau mai mare. Această febră se va întâmpla rapid. Schimbarea rapidă a temperaturii este mai mult un factor decât gradul ridicat de febră pentru declanșarea unei crize. De obicei, acestea se întâmplă când copilul dumneavoastră are o boală. Crizele febrile sunt cele mai frecvente între vârsta de 12 și 18 luni.

Există două tipuri de convulsii febrile: simplă și complexă. Crizele febrile complexe durează mai mult. Crizele febrile simple sunt mai frecvente.

Simptomele convulsiilor febrile

Simptomele convulsiilor febrile variază în funcție de cele două tipuri.

Simptomele convulsiei febrile simple sunt:

 • pierderea conștienței
 • strângere a membrelor sau convulsii (de obicei într-un model ritmic)
 • confuzie sau oboseală după confiscare
 • nici o slăbiciune a brațului sau a piciorului

Crizele febrile simple sunt cele mai frecvente. Majoritatea durează mai puțin de 2 minute, dar poate dura până la 15 minute. Crizele febrile simple se întâmplă o singură dată într-o perioadă de 24 de ore.

Simptomele convulsiei febrile complexe sunt:

 • pierderea conștienței
 • strângerea membrelor sau convulsiile
 • slăbiciune temporară de obicei într-un braț sau picior

Crizele febrile complexe durează mai mult de 15 minute. Se pot produce crize multiple pe o perioadă de 30 de minute. Acestea se pot întâmpla de mai multe ori pe parcursul unui interval de timp de 24 de ore.

Atunci când o criză febrilă simplă sau complexă apare în mod repetat, este considerată o criză febrilă recurentă. Printre simptomele convulsiilor febrile recurente se numără:

 • Temperatura corporală a copilului dvs. pentru prima criză poate să fi fost mai mică.
 • Următoarea criză se întâmplă adesea într-un an de la confiscarea inițială.
 • Temperatura febrei nu poate fi la fel de ridicată decât prima criză febrilă.
 • Copilul tău are febra frecvent.

Acest tip de criză tinde să apară la copii sub 15 luni.

Cauzele convulsiilor febrile

Crizele febrile se produc în general atunci când copilul dumneavoastră are o boală, dar de multe ori apar înainte de a putea realiza că copilul dvs. este bolnav. Asta pentru că de obicei au loc în prima zi a unei boli. Este posibil ca copilul dvs. să nu prezinte încă alte simptome. Există mai multe cauze diferite pentru convulsii febrile:

 • O febră care apare după imunizări, în special imunizarea MMR (oreion rujeolă) , poate provoca convulsii febrile. O febră ridicată după imunizări apare cel mai adesea la 8 până la 14 zile după ce copilul dumneavoastră a primit vaccinarea.
 • O febră care este rezultatul unui virus sau al unei infecții bacteriene poate provoca convulsii febrile. Roseola este cea mai frecventă cauză a convulsiilor febrile.
 • Factorii de risc, cum ar fi membrii familiei care au avut convulsii febrile, vor pune un copil cu un risc mai mare de a-i avea.

Tratarea convulsiilor febrile

Deși convulsiile febrile de multe ori nu provoacă probleme de durată, există pași importanți de făcut atunci când copilul tău are unul.

Contactați întotdeauna un medic sau un profesionist medical din secția de urgență imediat după o sechestru. Medicul va dori să se asigure că copilul dumneavoastră nu are meningită, ceea ce poate fi grav. Acest lucru este valabil mai ales pentru copiii cu vârsta sub 1 an.

În timp ce copilul tău are o criză febrilă:

 • rostogoliți-le pe partea lor
 • nu pune nimic în gură
 • nu restricționați mișcarea convulsiilor sau răsucirii
 • îndepărtați sau mutați obiecte care le-ar putea dăuna în timpul convulsiilor (mobilă, obiecte ascuțite etc.)
 • timp sechestru

După terminarea convulsiei febrile, consultați un medic sau un medic medical de urgență. Încercați copilul să ia medicamente pentru a-și scădea febra, cum ar fi ibuprofenul (Advil) dacă au peste 6 luni sau acetaminofen (Tylenol). Ștergeți-le pielea cu o cârpă sau cu un burete și apă la temperatura camerei pentru a le răci.

Spitalizarea este necesară numai dacă copilul dumneavoastră are o infecție mai gravă care trebuie tratată. Majoritatea copiilor nu au nevoie de niciun medicament pentru o criză febrilă.

Tratamentul convulsiilor febrile recidivante include toate cele de mai sus, plus administrarea unei doze de diazepam (Valium) gel care se administrează pe cale rectală. Puteți fi învățat să administrați tratamentul la domiciliu dacă copilul dumneavoastră are convulsii febrile recurente.

Copiii cu convulsii febrile recurente au șanse crescute de a avea epilepsie mai târziu în viața lor.

Puteți preveni o convulsie febrilă?

Crizele febrile nu pot fi prevenite, cu excepția unor cazuri de crize febrile recurente.

Reducerea febrei copilului cu ibuprofen sau acetaminofen atunci când este bolnav nu împiedică convulsiile febrile. Deoarece majoritatea convulsiilor febrile nu au efecte de durată asupra copilului dvs., în mod normal nu este recomandat să se administreze medicamente anti-convulsive pentru a preveni convulsiile viitoare. Cu toate acestea, aceste medicamente preventive pot fi administrate dacă copilul dumneavoastră are convulsii febrile recurente sau alți factori de risc.

perspectivă

Crizele febrile nu sunt, în mod normal, nimic de care să vă faceți griji, chiar dacă poate fi înspăimântător să vedeți un copil să aibă unul, în special pentru prima dată. Cu toate acestea, lăsați-vă copilul să vă vadă de către medicul dumneavoastră sau de un alt profesionist medical cât mai repede, după ce copilul dumneavoastră are o criză febrilă. Medicul dumneavoastră vă poate confirma că a fost, de fapt, o convulsie febrilă și a exclus orice altceva care ar putea avea nevoie de tratament suplimentar.

Contactați imediat un profesionist medical dacă apar următoarele simptome:

 • rigiditate a gâtului
 • vărsături
 • respiratie dificila
 • somnolență severă

Copilul dvs. se va întoarce, de regulă, la activități normale, curând după ce se va încheia criza, fără alte complicații.

Lasa un raspuns