Buze arse de soare

Umerii și fruntea sunt două puncte fierbinți pentru arsuri solare, dar și alte locuri de pe corp sunt, de asemenea, sensibile la arsuri solare. De exemplu, buzele tale sunt sensibile, în special buza inferioară.

Buzele tale sunt vulnerabile la arsuri solare și leziuni cronice ale soarelui care pot provoca dureri și îți pot crește șansele de a dezvolta cancer de piele. Buza inferioară este de 12 ori mai probabil să fie afectată de cancerul de piele decât buza superioară.

Există multe modalități prin care puteți trata buzele arse de soare și pentru a preveni apariția arsurilor.

Care sunt simptomele?

Printre simptomele buzelor arse de soare se numără:

 • buzele care sunt mai roșii decât în ​​mod normal
 • buzele umflate
 • piele care se simte fragedă la atingere
 • blistering pe buze

O arsură solară ușoară durează de obicei între trei și cinci zile .

Dureri la rece sau arsuri solare?

Blisterele de buze cauzate de o arsură solară prezintă simptome foarte diferite de răni (herpes oral).

Boli de durere rece, de obicei, furnicături, arsuri sau mâncărime. În timp ce plăgile reci pot apărea din cauza expunerii la soare, ele pot fi, de asemenea, declanșate de alți factori, cum ar fi stresul sau o răceală. Ele pot prezenta ca niște mici blistere care devin pline de puroi. Acestea pot duce la mici leziuni asemănătoare ulcerului, pe măsură ce se vindecă.

Blisterele de arsuri solare sunt umflături mici, albe, pline de fluid. Probabil că veți observa semne de arsuri solare în altă parte pe zone expuse la soare, neprotejate ale pielii. Semnele pot include:

 • roşeaţă
 • umflătură
 • durere
 • blistering, care rezultă din arsuri solare severe

Când să apelezi la un medic

Puteți trata cele mai multe cazuri de buze arse de soare cu remedii la domiciliu. Cu toate acestea, solicitați asistență medicală de urgență dacă aveți simptome care includ:

 • buze puternic umflate
 • limba umflată
 • eczemă

Aceste simptome ar putea însemna ceva mai grav, cum ar fi o reacție alergică.

Dacă nu sunteți sigur dacă buzele dvs. sunt puternic umflate, căutați una sau ambele buze mai mari decât în ​​mod normal. Buza ta se poate simți „grasă” și dureroasă. De asemenea, este posibil să aveți dificultăți în a face următoarele:

 • mâncând
 • băut
 • vorbind
 • deschizând gura

Care sunt tratamentele?

Buzele arse de soare pot fi tratate cu unguente de vindecare și răcire. Unele dintre remediile tradiționale pe care le-ați putea folosi pentru arsurile solare pe corp nu pot fi bune de utilizat pe buze. Există probabilitatea să ingi ceea ce ai pus pe buze.

Pentru buzele tale, încearcă aceste remedii:

Comprese reci

Clătirea unei cârpe moi în apă rece și sprijinirea pe buze poate reduce senzația de fierbinte pe buze. O altă opțiune este să scufundați pânza de toaletă în apă cu gheață. Evitați să vă înghețați arsurile direct.

Aloe vera

Aloe vera gel calmant plantei pot fi folosite pentru a calma durerea legate de arsurile solare. Dacă aveți o plantă acasă, puteți rupe una dintre tulpini, stoarceți gelul și aplicați-l pe buze.

De asemenea, puteți cumpăra geluri după soare de la majoritatea farmaciilor. Pentru buzele tale, achiziționează doar geluri care sunt fabricate din aloe 100%. Gelul poate fi păstrat și la frigider pentru a oferi o senzație de răcire mai mare.

Anti-inflamatoarele

Luând un medicament anti-inflamator poate ajuta la ușurarea durerii și roșeață asociate cu arsuri solare, mai ales dacă este luată la scurt timp după expunerea la soare. Exemple includ ibuprofen (Advil, Motrin). Ele pot ameliora durerea din interior.

hidratante

Adăugarea umidității la pielea iritată poate ajuta la calmarea și protejarea pielii în timp ce se vindecă. Un exemplu este aplicarea unei creme hidratante de actualitate, cum ar fi crema CeraVe sau Vanicream.

Conform Academiei Americane de Dermatologie (AAD) , evitați hidratanții care conțin petrol. Acestea sigilează căldura din arsurile solare din pielea ta.

Hidrocortizon 1% cremă

Puteți aplica acest lucru pe zonele de arsuri solare de pe buze, dacă celelalte metode nu funcționează. Dacă îl aplicați, aveți grijă să nu vă lingiți buzele, deoarece produsul nu este menit să fie ingerat.

Tratamente de evitat

Ar trebui să evitați produsele care au „–caină” , cum ar fi lidocaina sau benzocaina. Ele pot provoca iritații sau o reacție alergică la nivelul pielii. Aceste ingrediente, de asemenea, nu ar trebui să fie ingerate.

De asemenea, ar trebui să evitați produsele pe bază de petrol. Acestea sigilează căldura din arsurile solare din pielea ta.

Dacă arsurile solare ale buzelor dvs. conduc la balonare și umflare, evitați apariția blisterelor.

Discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice metodă de tratament.

Cum sa reactionati?

Puteți lua măsuri pentru a preveni viitoarele arsuri ale buzelor. Achiziționarea unui balsam de buze sau a unui ruj cu un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30 de ani este un început excelent.

Trebuie să reaprindeți protecția solară pentru buze mai frecvent decât protecția solară pentru restul pielii, din cauza mâncării, a băutului și a lingerii frecvent a buzelor. Reaplicarea în fiecare oră este o regulă bună de urmat.

Indiferent de locul în care locuiți, buzele dvs. sunt expuse soarelui pe tot parcursul anului. Purtarea unui balsam de buze protectie solara tot timpul poate oferi protectie care te va feri de a experimenta arsuri solare in viitor.

Lasa un raspuns