5 motive pentru care sa consumi ceai de musetel

Ceaiul de mușețel este o băutură populară care oferă, de asemenea, o varietate de beneficii pentru sănătate.

Mușețelul este o plantă care provine din florile asemănătoare margaretei din familia plantelor Asteraceae. A fost consumat de secole ca remediu natural pentru mai multe condiții de sănătate.

Pentru a face ceai de mușețel, florile sunt uscate și apoi infuzate în apă fierbinte.

Mulți oameni se bucură de ceaiul de mușețel ca o alternativă fără cofeină la ceaiul negru sau verde și pentru gustul său pământesc, oarecum dulce.

În plus, ceaiul de mușețel este încărcat cu antioxidanți care pot juca un rol în reducerea riscului de apariție a mai multor boli, inclusiv boli de inimă și cancer.

Mușețelul are proprietăți care pot ajuta și somnul și digestia.

Acest articol va discuta 5 beneficii potențiale pentru sănătate ale consumului de ceai de mușețel.

1. Poate îmbunătăți calitatea somnului

Mușețelul are câteva proprietăți unice care pot beneficia de calitatea somnului .

Conține apigenină, un antioxidant care se leagă de anumiți receptori din creier care pot promova somnolența și reduce insomnia sau incapacitatea cronică de a dormi.

Într-un studiu, femeile postpartum care au băut ceai de mușețel timp de două săptămâni au raportat o calitate mai bună a somnului comparativ cu un grup care nu a băut ceai de mușețel. De asemenea, au avut mai puține simptome de depresie, care este adesea legată de problemele de somn .

Un alt studiu a constatat că persoanele care au consumat 270 mg de extract de mușețel de două ori pe zi timp de 28 de zile au avut 1/3 mai puțină noapte de trezire și au adormit cu 15 minute mai repede decât cei care nu au consumat extractul .

Aceste descoperiri sunt promițătoare, dar sunt necesare mai multe studii pentru a determina măsura efectelor ceaiului de mușețel asupra somnului. Cu toate acestea, consumul de ceai de mușețel înainte de culcare merită cu siguranță o încercare dacă aveți probleme cu adormirea sau cu somnul.

REZUMAT:Mușețelul conține antioxidanți care pot favoriza somnolența, iar consumul de ceai de mușețel s-a dovedit a îmbunătăți calitatea generală a somnului.

2. Poate promova sănătatea digestivă

Digestia corectă este extrem de importantă pentru sănătatea dumneavoastră generală.

Dovezi limitate sugerează că mușețelul poate fi eficient pentru promovarea unei digestii mai bune prin reducerea riscului anumitor afecțiuni gastro-intestinale.

Câteva studii au descoperit că extractul de mușețel are potențialul de a proteja împotriva diareei la șoareci. Acest lucru este atribuit proprietăților sale antiinflamatorii.

Un alt studiu efectuat la șobolani a constatat că mușețelul este util în prevenirea ulcerului gastric, deoarece poate reduce aciditatea din stomac și inhiba dezvoltarea bacteriilor care contribuie la dezvoltarea ulcerului.

În ciuda acestor descoperiri, sunt necesare mai multe cercetări umane pentru a confirma rolul mușețelului în digestie.

Cu toate acestea, există multe afirmații anecdotice conform cărora consumul de ceai de mușețel este calmant pentru stomac. În mod tradițional, a fost utilizat pentru tratarea mai multor afecțiuni digestive, inclusiv greață și gaze.

REZUMAT:Ceaiul de mușețel poate proteja împotriva diareei, ulcerului gastric, greață și gaze, probabil datorită efectelor sale antiinflamatorii.

3. Poate proteja împotriva anumitor tipuri de cancer

Antioxidanții găsiți în ceaiul de mușețel au fost asociați cu o incidență mai mică a anumitor tipuri de cancer.

Mușețelul conține apigenina antioxidantă. În studiile cu eprubete, s-a demonstrat că apigenina combate celulele canceroase, în special cele ale sânului, ale tractului digestiv, ale pielii, prostatei și uterului.

În plus, un studiu realizat pe 537 de persoane a observat că cei care au băut ceai de mușețel de 2-6 ori pe săptămână au avut semnificativ mai puține șanse de a dezvolta cancer tiroidian decât cei care nu au băut ceai de mușețel.

Aceste descoperiri sunt promițătoare, dar sunt necesare cercetări umane mai de înaltă calitate pentru a face o concluzie cu privire la rolul ceaiului de mușețel în prevenirea cancerului.

REZUMAT:Ceaiul de mușețel conține apigenina antioxidantă, care poate ajuta la scăderea inflamației și la riscul apariției mai multor tipuri de cancer.

Evaluarea noastră gratuită clasifică cele mai bune diete pentru dvs. pe baza răspunsurilor dvs. la 3 întrebări rapide.

4. Poate beneficia de controlul zahărului din sânge

Consumul de ceai de mușețel poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge .

Proprietățile sale antiinflamatorii pot preveni deteriorarea celulelor pancreasului, care apare atunci când nivelul zahărului din sânge este crescut cronic.

Sănătatea pancreasului este extrem de importantă, deoarece produce insulină, hormonul responsabil cu eliminarea zahărului din sânge.

Într-un studiu realizat pe 64 de persoane cu diabet zaharat, cei care au consumat ceai de mușețel zilnic la mese timp de opt săptămâni au avut niveluri medii de zahăr din sânge semnificativ mai mici decât cei care au consumat apă.

În plus, mai multe studii pe animale sugerează că ceaiul de mușețel poate reduce nivelul zahărului din sânge cu o cantitate considerabilă și poate fi, de asemenea, benefic pentru prevenirea creșterilor zahărului din sânge după masă.

Majoritatea dovezilor privind rolul ceaiului de mușețel în controlul zahărului din sânge se bazează pe rezultatele studiilor la animale. Cu toate acestea, constatările sunt promițătoare.

REZUMAT:Efectele antiinflamatorii ale ceaiului de mușețel pot favoriza controlul glicemiei, mai ales atunci când este consumat cu o masă.

5. Poate îmbunătăți sănătatea inimii

Ceaiul de mușețel este abundent în flavone, o clasă de antioxidanți.

Flavonele au fost studiate pentru potențialul lor de a reduce tensiunea arterială și nivelul colesterolului, care sunt markeri importanți ai riscului de boală cardiacă.

Un studiu efectuat pe 64 de pacienți cu diabet a constatat că cei care au băut ceai de mușețel la mese au avut îmbunătățiri remarcabile ale nivelului colesterolului total, trigliceridelor și nivelurilor de colesterol LDL „rău”, comparativ cu cei care au băut apă.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma rolul ceaiului de mușețel în promovarea sănătății inimii, dar cu siguranță nu ar fi rău să îl incluzi în dieta ta.

REZUMAT:Mușețelul este o sursă excelentă de antioxidanți flavonici care pot juca un rol în îmbunătățirea sănătății inimii.

Alte beneficii potențiale pentru sănătate

Următoarele beneficii ale ceaiului de mușețel pentru sănătate sunt în mare parte anecdotice și nu sunt susținute de cercetări științifice:

  • Sporește sănătatea imunitară: ceaiul de mușețel este adesea promovat ca o strategie pentru prevenirea și tratarea răcelii comune, dar nu există dovezi în acest sens. De asemenea, s-a spus că este liniștitor pentru durerile de gât.
  • Ameliorează anxietatea și depresia: există unele dovezi că mușețelul poate reduce severitatea anxietății și depresiei, dar acest lucru se bazează în principal pe utilizarea acestuia ca aromoterapie sau luarea acestuia ca supliment.
  • Îmbunătățește sănătatea pielii: s- a raportat că aplicarea mușețelului pe piele prin intermediul produselor cosmetice, cum ar fi loțiuni, creme pentru ochi și săpunuri, poate fi hidratantă și utilă pentru reducerea inflamației pielii.
  • Previne pierderea osoasă: Unii susțin că ceaiul de mușețel poate juca un rol în prevenirea pierderii osoase care duce la afecțiuni precum osteoporoza. Cu toate acestea, dovezile în acest sens sunt slabe.

Deși aceste afirmații de sănătate nu au dovezi, asta nu înseamnă că sunt false. Pur și simplu nu au fost încă studiate și ar putea fi în viitor.

REZUMAT:În prezent nu există dovezi puternice că consumul de ceai de mușețel îmbunătățește sănătatea imunității, oaselor și pielii. În plus, cercetările cu privire la rolul său în anxietate și depresie lipsesc.

Efecte adverse ale ceaiului de mușețel

Consumul de ceai de mușețel este în general sigur pentru majoritatea oamenilor.

Au fost raportate alergii la mușețel, care sunt cel mai probabil să apară la persoanele care sunt alergice la plantele din familia margaretelor, cum ar fi ambrozia și crizantemele .

În plus, produsele cosmetice care conțin mușețel pot fi iritante pentru ochi dacă intră în contact direct cu ele. Acest lucru poate duce la conjunctivită, care este inflamația mucoasei ochiului.

De asemenea, este important să rețineți că siguranța consumului de ceai de mușețel nu a fost stabilită la copiii mici, femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele cu afecțiuni hepatice sau renale.

Cu toate acestea, nu au fost raportate reacții adverse care pun viața în pericol sau toxicitate de la consumul de ceai de mușețel.

REZUMAT:Deși câțiva oameni pot fi alergici la mușețel, este sigur pentru cei mai mulți oameni să bea. Efectele secundare negative sunt extrem de rare.

Linia de fund

Ceaiul de mușețel este o băutură sănătoasă.

Este bogat în niște antioxidanți puternici care pot avea o varietate de beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului de cancer și boli de inimă.

Deși cercetările referitoare la ceaiul de mușețel sunt promițătoare, pur și simplu nu au existat suficiente studii pentru a face o concluzie cu privire la efectele sale asupra sănătății.

Multe dintre studiile referitoare la ceaiul de mușețel au fost efectuate la animale și eprubete, iar rezultatele nu pot fi traduse la oameni.

Cu toate acestea, mușețelul este foarte sigur de băut și mulți oameni se bucură să-l bea pentru gustul delicios și aroma reconfortantă.

Dacă doriți să explorați potențialele beneficii ale ceaiului de mușețel, merită cu siguranță să îl includeți în dieta dumneavoastră.

Lasa un raspuns