Cele mai bune 8 beneficii de santate ale conopidei

Conopida este o legumă extrem de sănătoasă, care este o sursă semnificativă de nutrienți.

De asemenea, conține compuși unici ai plantelor care pot reduce riscul apariției mai multor boli, inclusiv boli de inimă și cancer.

În plus, este foarte prietenos cu pierderea în greutate și incredibil de ușor de adăugat în dieta ta.

Iată 8 beneficii pe bază de sănătate ale conopidei.

1. Conține mulți nutrienți

Profilul nutritiv al conopidei este destul de impresionant.

Conopida este foarte scăzută în calorii, dar bogată în vitamine. De fapt, conopida conține aproape toate vitaminele și mineralele de care ai nevoie .

Iată o imagine de ansamblu a nutrienților găsiți în 1 cană sau 128 de grame de conopidă crudă :

 • Calorii: 25
 • Fibră: 3 grame
 • Vitamina C: 77% din RDI
 • Vitamina K: 20% din RDI
 • Vitamina B6: 11% din RDI
 • Folat: 14% din CDI
 • Acid pantotenic: 7% din RDI
 • Potasiu: 9% din RDI
 • Mangan: 8% din RDI
 • Magneziu: 4% din RDI
 • Fosfor: 4% din RDI

REZUMAT:Conopida este o sursă excelentă de vitamine și minerale, care conține o parte din aproape fiecare vitamină și minerală de care ai nevoie.

2. bogat în fibre

Conopida este bogată în fibre , ceea ce este benefic pentru sănătatea generală.

Există 3 grame de fibre într-o cană de conopidă, ceea ce reprezintă 10% din nevoile dvs. zilnice .

Fibra este importantă deoarece hrănește bacteriile sănătoase din intestinul dvs. care ajută la reducerea inflamației și la promovarea sănătății digestive .

Consumul suficient de fibre poate ajuta la prevenirea afecțiunilor digestive, cum ar fi constipația, diverticulita și boala inflamatorie a intestinului (IBD).

Mai mult, studiile arată că o dietă bogată în legume bogate în fibre precum conopida este legată de un risc mai mic de mai multe boli, inclusiv boli de inimă, cancer și diabet .

Fibrele pot juca, de asemenea, un rol în prevenirea obezității, datorită capacității sale de a promova plinătatea și de a reduce aportul general de calorii .

REZUMAT:Conopida conține o cantitate mare de fibre, care este importantă pentru sănătatea digestivă și poate reduce riscul apariției mai multor boli cronice.

3. Sursa bună de antioxidanți

Conopida este o mare sursă de antioxidanți, care vă protejează celulele de radicalii liberi nocivi și inflamații .

Similar cu alte legume crucifere, conopida este deosebit de bogată în glucozinolați și izotiocianati, două grupuri de antioxidanți care s-au dovedit a încetini creșterea celulelor canceroase .

În studiile pe epruvetă, s-a dovedit că glucozinolații și izotiocianatul sunt mai ales protectori împotriva cancerului de colon, plămâni, sân și prostată .

Conopida conține de asemenea antioxidanți carotenoizi și flavonoizi, care au efecte anti-cancer și pot reduce riscul altor boli, inclusiv boli de inimă .

Mai mult, conopida conține cantități mari de vitamina C, care acționează ca un antioxidant. Este binecunoscut pentru efectele sale antiinflamatorii care pot stimula sănătatea imunitară și pot reduce riscul de boli de inimă și cancer.

REZUMAT:Conopida furnizează o cantitate semnificativă de antioxidanți, care sunt benefici pentru reducerea inflamației și protejarea împotriva mai multor boli cronice.

4. Poate ajuta în pierderea în greutate

Conopida are mai multe proprietăți care pot ajuta la pierderea în greutate .

În primul rând, are un conținut scăzut de calorii, cu doar 25 de calorii pe cană, așa că puteți mânca multe din ele fără să câștigați în greutate.

Poate servi, de asemenea, ca un înlocuitor scăzut de calorii pentru alimentele bogate în calorii, precum orezul și făina.

Ca o sursă bună de fibre, conopida încetinește digestia și promovează sentimentele de plenitudine. Acest lucru poate reduce automat numărul de calorii pe care îl consumi pe parcursul zilei, un factor important în controlul greutății .

Conținutul ridicat de apă este un alt aspect favorabil scăderii de conopidă. De fapt, 92% din greutatea sa este formată din apă. Consumul de alimente bogate în calorii, bogate în apă, este asociat cu pierderea în greutate .

REZUMAT:Conopida este săracă în calorii, dar bogată în fibre și apă – toate proprietățile care pot ajuta la pierderea în greutate.

5. bogat în colină

Conopida este bogată în colină , un nutrient esențial în care multe persoane sunt deficiente.

O cană de conopidă conține 45 mg colină, ceea ce reprezintă aproximativ 11% din aportul adecvat (AI) pentru femei și 8% pentru bărbați .

Colina are mai multe funcții importante în organism.

Pentru început, joacă un rol major în menținerea integrității membranelor celulare, în sinteza ADN-ului și în susținerea metabolismului .

Colina este de asemenea implicată în dezvoltarea creierului și în producerea de neurotransmițători care sunt necesare pentru un sistem nervos sănătos. Mai mult, ajută la prevenirea acumulării colesterolului în ficat .

Cei care nu consumă suficient colină pot avea un risc mai mare de afecțiuni hepatice și cardiace, pe lângă tulburările neurologice precum demența și Alzheimer .

Nu multe alimente conțin colină. Conopida, împreună cu broccoli, este una dintre cele mai bune surse de nutrienți pe bază de plante.

REZUMAT:Conopida este o sursă bună de colină, un nutrient de care lipsesc multe persoane. Este implicat în multe procese din corp și acționează pentru prevenirea mai multor boli.

6. Bogat în sulforafan

Conopida conține sulforafan, un antioxidant intens studiat.

Multe studii efectuate pe epruvetă și animale au găsit sulforafanul în special pentru a suprima dezvoltarea cancerului prin inhibarea enzimelor implicate în cancer și creșterea tumorii .

Conform unor studii, sulforafanul poate avea și potențialul de a opri creșterea cancerului prin distrugerea celulelor care sunt deja deteriorate .

Sulforafanul este cel mai protector împotriva cancerului de colon și de prostată, dar a fost studiat și pentru efectele sale asupra multor alte tipuri de cancer, cum ar fi sânul, leucemia, pancreasul și melanomul.

Cercetările arată că sulforafanul poate ajuta și la reducerea tensiunii arteriale ridicate și la menținerea arterelor sănătoase – ambii factori majori în prevenirea bolilor de inimă .

În cele din urmă, studiile la animale sugerează că sulforafanul poate juca un rol în prevenirea diabetului și reducerea riscului de complicații induse de diabet, cum ar fi boala renală .

Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina amploarea efectelor sulforafanului la oameni, beneficiile sale potențiale pentru sănătate sunt promițătoare.

REZUMAT:Conopida este bogată este sulforafanul, un compus vegetal cu multe efecte benefice, cum ar fi riscul redus de cancer, boli de inimă și diabet.

7. Alternativă cu conținut scăzut de carbohidrați la cereale și leguminoase

Conopida este incredibil de versatilă și poate fi folosită pentru a înlocui cerealele și leguminoasele din dieta ta.

Nu numai că aceasta este o modalitate fantastică de a-ți crește aportul de legume, dar este de asemenea utilă în special celor care urmează dietele cu conținut scăzut de carbohidrați .

Acest lucru se datorează faptului că conopida este semnificativ mai mică în carbohidrați decât boabele și leguminoasele.

De exemplu, o ceașcă de conopidă conține 5 grame de carbohidrați. În același timp, o ceașcă de orez conține 45 de grame de carbohidrați – de nouă ori mai mult decât cantitatea de conopidă .

Iată câteva exemple de rețete care pot fi făcute cu conopidă în loc de boabe și leguminoase:

 • Orez de conopidă: înlocuiți orezul alb sau brun cu conopida care a fost rumenită și apoi gătită, ca în această rețetă .
 • Crusta de pizza de conopida : prin pulsarea conopidei într-un procesor de alimente și apoi transformarea ei într-un aluat, cum ar fi în această rețetă , puteți face o pizza delicioasă.
 • Hummus de conopidă: Cireșele pot fi înlocuite cu conopidă în rețete de hummus ca acesta .
 • Mash conopidă: în loc să faceți piure de cartofi, încercați această rețetă pentru o bezea conopidă cu conținut scăzut de carbohidrați, ușor de făcut.
 • Tortilele de conopidă: Combinați conopida pulsată cu ouă pentru a face tortilele cu conținut scăzut de carbohidrați care pot fi utilizate pentru înfășurări, coji de taco sau burritos, ca în această rețetă .
 • Conopida mac și brânza: conopida gătită poate fi combinată cu lapte, brânză și condimente pentru a face mac și brânză, ca în această rețetă .

REZUMAT:Conopida poate înlocui cerealele și leguminoasele în multe rețete, ceea ce este o modalitate excelentă de a mânca mai multe legume sau de a urma o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați.

8. Ușor de adăugat la dieta ta

Nu numai că conopida este versatilă, dar este foarte ușor de adăugat în dieta ta.

Pentru început, îl puteți consuma crud, ceea ce necesită foarte puține preparate. Vă puteți bucura de flori de conopidă crude ca o gustare înmuiată în hummus sau o altă baie de legume sănătoase ca aceasta .

Conopida poate fi de asemenea gătită într-o varietate de moduri, cum ar fi aburirea, prăjirea sau prăjirea. Face un preparat lateral excelent sau poate fi combinat cu preparate precum supe, salate, cartofi prăjiți și caserole.

Nu mai vorbim, este destul de ieftin și disponibil pe scară largă la majoritatea magazinelor alimentare.

REZUMAT:Există multe moduri de a adăuga conopidă în dieta ta. Poate fi consumată gătită sau crudă și face un plus fantastic la aproape orice fel de mâncare.

Concluzie

Conopida oferă câteva avantaje puternice pentru sănătate.

Este o mare sursă de nutrienți, inclusiv câțiva de care mulți oameni au nevoie de mai mult.

În plus, conopida conține antioxidanți unici care pot reduce inflamația și proteja împotriva mai multor boli, precum cancerul și bolile de inimă.

Mai mult, conopida este ușor de adăugat dieta ta. Este gustoasă, ușor de preparat și poate înlocui alimentele bogate în carbohidrați în mai multe rețete.

Lasa un raspuns