Care sunt riscurile si beneficiile consumului de apa rece?

Hidratarea are beneficii dovedite pentru sănătatea ta mentală și fizică. Academiile Naționale de Științe, Inginerie și Medicină recomandă bărbaților de peste 19 ani să consume 3,7 litri de apă pe zi (15,5 cani), iar femeile de 19 ani și mai mari consumă 2,7 litri zilnic (11,5 căni). Dar pot bea apă rece poate avea un impact negativ asupra sănătății tale?

Unii oameni consideră că a bea apă rece este un obicei prost care poate afecta de fapt sănătatea dvs. pe termen lung. Această credință se bazează pe ideea că a bea apă rece îți contractă stomacul, făcând mai greu să digere mâncarea după masă. Unii oameni consideră, de asemenea, că organismul trebuie să depună eforturi mai mari pentru a-și menține temperatura internă de 98 ° C (37 ° C) dacă bei apă care este aproape de temperatura gheții sau mai mică de 36 ° F (4 ° C).

Dar există vreun adevăr pentru aceste idei? Continuați să citiți pentru a afla posibilele riscuri și beneficii ale consumului de apă rece.

riscuri

A bea apă rece afectează corpul tău în moduri pe care nu le poți anticipa sau dorești. Una mai veche și micăstudiu din 1978 Sursa de încredere, care a implicat 15 persoane, a constatat că băutul apei reci a făcut ca mucoasa nazală să fie mai groasă și mai dificil să treacă prin tractul respirator. Prin comparație, cercetătorii au descoperit că supa de pui și apa caldă i-au ajutat pe oameni să respire mai ușor. Dacă încercați să tratați o răceală sau gripă , consumul de apă rece ar putea să vă agraveze congestia.

Există anumite condiții de sănătate pe care pot bea apă rece pot să le agraveze. A bea apă rece eralegat în 2001 Sursa de încrederela declanșarea migrenelor la persoanele care au deja experiență de migrenă. Durerea legată de achalazie , o afecțiune care limitează capacitatea corpului de a trece alimentele prin esofag,poate de asemenea Sursa de încredere se agravează când bei apă rece cu o masă.

În medicina chineză antică, consumul de apă rece cu mâncare fierbinte este considerat ca creând un dezechilibru. De obicei, mesele din cultura chineză sunt servite cu apă caldă sau ceai fierbinte. Această credință se reflectă în mai multe alte culturi din întreaga lume.

Unii oameni consideră că consumul de apă rece într-o zi caldă nu vă va ajuta să vă răcoriți. Nu există suficiente cercetări pentru a concluziona că fie credința este adevărată, fie falsă.

Beneficii

Consumul de apă rece are beneficiile sale. Bea apă rece in timpul exercitiilor fizice. Va poate ajuta să vă împiedicați supraîncălzirea corpului și să faceți mai reușită sesiunea de antrenament. Acest lucru se datorează, probabil, faptului că consumul de apă rece facilitează menținerea unei temperaturi inferioare a corpului.

A bea apă simplă, indiferent de temperatură, s- a dovedit că oferă corpului tău mai multă energie pe parcursul zilei.

A bea apă rece poate ajuta la pierderea în greutate?

Apa potabilă ca alternativă la băuturile zaharoase este bună pentru digestia dvs. și menținerea unei greutăți sănătoase, chiar dacă apa pe care o beți este pe partea mai rece. Apa potabilă care este rece vă poate ajuta efectiv să ardeți câteva calorii în plus, pe măsură ce o digerați, deoarece corpul trebuie să muncească mai mult pentru a-și menține temperatura de bază. Dar nu este probabil ca consumul de apă rece să fie un instrument puternic de pornire pentru pierderea în greutate.

Este apă caldă mai bună decât apa rece?

A bea apă caldă vă poate ajuta digestia, vă poate ajuta circulația și, în general, vă poate ajuta organismul să scape de toxine mai repede. Deși acesta nu este un „risc”, în sine, este ceva de care trebuie să țineți cont atunci când decideți cum doriți să obțineți apă în corp.

Potabilă caldă sau apă caldă a fost găsit pentru a te face mai puțin sete. Acest lucru poate fi periculos în zilele în care corpul pierde apă prin transpirație pentru a încerca să păstreze răcoarea. Dacă alegeți să beți apă caldă, fiți conștienți de faptul că este posibil să nu vă simțiți însetat de câte ori trebuie.

La pachet

Unii oameni pot dori să evite consumul de apă rece. A bea apă rece în timp ce ai răceală sau gripă sau dacă ai vreo afecțiune cronică care duce la o digestie mai lentă, probabil nu este o idee grozavă. În timp ce unele culturi consideră că bea apa rece ca un risc semnificativ pentru sănătate pentru toată lumea, nu există o mulțime de dovezi care să susțină această afirmație. Cu toate acestea, există o mulțime de beneficii pentru a bea apă caldă .

Cât despre beneficiile consumului de apă rece? Se dovedesc a fi aceleași beneficii ale consumului de apă obișnuită la temperatura camerei: Păstrați-vă hidratat și oferindu-vă mai multă energie.

Dacă sunteți îngrijorat de digestia dvs., încercați să faceți un plan pentru a pierde în greutate sau simțiți că puteți fi deshidratat în mod constant, discutați cu medicul dumneavoastră și faceți un plan care vă va menține hidratat și sănătos.

Lasa un raspuns