Gestionarea diabetului tip 2

Gestionarea diabetului de tip 2 necesită muncă în echipă. Va trebui să lucrați îndeaproape cu medicul dumneavoastră, dar multe dintre rezultate depind de acțiunile dvs.

Este posibil ca medicul dumneavoastră să dorească să efectueze analize periodice de sânge pentru a determina nivelul glicemiei. Acest lucru vă va ajuta să determinați cât de bine gestionați boala. Dacă luați medicamente, aceste teste vă vor ajuta să evaluați cât de bine funcționează.

Deoarece diabetul crește riscul de boli cardiovasculare , medicul dumneavoastră vă va monitoriza, de asemenea, tensiunea arterială și nivelul colesterolului din sânge.

Dacă aveți simptome de boli de inimă, este posibil să aveți nevoie de teste suplimentare. Aceste teste pot include o electrocardiogramă (ECG sau EKG) sau un test de stres cardiac.

Urmați aceste sfaturi pentru a vă ajuta să vă controlați diabetul:

  • Mențineți o dietă echilibrată, care include legume non-amidon, fibre din cereale integrale, proteine ​​slabe și grăsimi nesaturate. Evitați grăsimile nesănătoase, zaharurile și carbohidrații simpli.
  • Obțineți și mențineți o greutate sănătoasă.
  • Exercitii zilnice.
  • Luați toate medicamentele conform recomandărilor.
  • Utilizați un sistem de monitorizare la domiciliu pentru a testa propriile niveluri de glucoză din sânge între vizitele la medicul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă va spune cât de des ar trebui să faceți acest lucru și care ar trebui să fie intervalul țintă.

De asemenea, poate fi util să vă aduceți familia în buclă. Educați-i despre semnele de avertizare ale nivelurilor de glucoză din sânge care sunt prea mari sau prea scăzute, astfel încât să poată ajuta în caz de urgență.

Dacă toată lumea din casă urmează o dietă sănătoasă și participă la activitate fizică, veți beneficia cu toții.

Lasa un raspuns