16 motive pentru a bea apa

Este comun să auziți că apa este esențială pentru sănătatea dvs. Dar de ce?

Această substanță constituie majoritatea greutății corporale și este implicată în multe funcții importante, inclusiv:

 • curgerea deșeurilor din corpul tău
 • reglarea temperaturii corpului
 • ajutându-vă să funcționeze creierul

Obțineți cea mai mare parte a apei din consumul de băuturi, dar alimentele contribuie, de asemenea, cu o cantitate mică la aportul dvs. zilnic de apă.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe modalități în care apa vă poate ajuta să vă îmbunătățiți bunăstarea.

1. Ajută la crearea salivei

Apa este o componentă principală a salivei. Saliva include, de asemenea, cantități mici de electroliți, mucus și enzime. Este esențial pentru a descompune alimentele solide și pentru a vă menține gura sănătoasă.

În general, corpul tău produce suficientă salivă cu aport regulat de lichide. Cu toate acestea, producția de salivă poate scădea ca urmare a vârstei sau a anumitor medicamente sau terapii.

Dacă gura este mai uscată decât de obicei și crește aportul de apă nu ajută, consultați medicul dumneavoastră.

2. Îți reglează temperatura corpului

Rămâneți hidratat este crucial pentru menținerea temperaturii corpului . Corpul tău pierde apa prin transpirație în timpul activității fizice și în mediile calde.

Transpirația îți menține corpul rece, dar temperatura corpului tău va crește dacă nu reîncarci apa pe care o pierzi. Asta pentru că corpul tău pierde electroliți și plasmă atunci când este deshidratat.

Dacă transpirați mai mult decât de obicei, asigurați-vă că beți multă apă pentru a evita deshidratarea.

3. Îți protejează țesuturile, măduva spinării și articulațiile

Consumul de apă ajută la ungerea și amortizarea articulațiilor, măduvei spinării și țesuturilor. Acest lucru vă va ajuta să vă bucurați de activitate fizică și să reduceți disconfortul cauzat de afecțiuni precum artrita .

4. Ajută la eliminarea deșeurilor prin transpirație, urinare și defecare

Corpul tău folosește apa pentru a transpira, a urina și a avea mișcări intestinale.

Transpirația reglează temperatura corpului atunci când faceți exerciții fizice sau la temperaturi calde. Ai nevoie de apă pentru a reface lichidul pierdut din transpirație.

De asemenea, aveți nevoie de suficientă apă în sistemul dvs. pentru a avea scaun sănătos și pentru a evita constipația.

Rinichii sunt importanți și pentru filtrarea deșeurilor prin urinare. Aportul adecvat de apă ajută rinichii să lucreze mai eficient și ajută la prevenirea calculilor renali.

5. Ajută la maximizarea performanțelor fizice

Este esențial să bei multă apă în timpul activității fizice. Sportivii pot transpira până la6 – 10 la sută Sursa de încredere a greutății corporale în timpul activității fizice.

De asemenea, hidratarea îți afectează puterea, puterea și rezistența.

S-ar putea să fii mai susceptibil la efectele deshidratării dacă participi la antrenamente de anduranță sau sporturi de intensitate ridicată, cum ar fi baschetul.

Efectele negative ale exercițiilor fizice în căldură fără apă suficientă pot include afecțiuni medicale grave, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale și hipertermie . Deshidratarea extremă poate provoca convulsii și chiar moarte.

6. Ajută la prevenirea constipației

Mâncarea fibrelor nu este singura cale de a preveni constipația . De asemenea, este important să vă mențineți aportul de apă, astfel încât mișcările intestinale să conțină suficientă apă.

Dacă nu consumați suficientă apă, magneziu și fibre, este posibil să aveți mai multe constipații.

Dacă sunteți deja constipați, este posibil să găsiți băutura apă carbonatată Sursa de încredere precum și apa simplă vă poate ajuta să vă ușurați simptomele.

7. Ajută la digestie

Spre deosebire de ceea ce cred unii, experții confirmă consumul de apă înainte, în timpul și după masă, vă vor ajuta organismul să descompună mai ușor mâncarea pe care o mâncați. Acest lucru vă va ajuta să digerați alimentele mai eficient și să obțineți cât mai mult din mese.

Cercetările arată sursa de încredere corpul se adaptează la modificările de consistență a conținutului alimentar și a stomacului, indiferent dacă sunt mai solide sau mai lichide.

8. Ajută la absorbția nutrienților

Pe lângă faptul că ajută la descompunerea alimentelor, apa ajută la dizolvarea vitaminelor, mineralelor și a altor nutrienți din alimente. Apoi livrează aceste componente vitaminice restului corpului pentru utilizare.

9. Te ajută să slăbești

Studiile au legat grăsimea corporală și pierderea în greutate cu apa potabilă atât în ​​exces fete Sursa de încredereiar femeile . Consumul de apă mai mare în timpul dietei și exercitării poate doar să vă ajute să pierdeți kilogramele în plus.

10. Îmbunătățește circulația oxigenului din sânge

Apa transportă substanțe nutritive și oxigen utile întregului corp. Atingerea consumului zilnic de apă vă va îmbunătăți circulația și va avea un impact pozitiv asupra sănătății dvs. generale.

11. Ajută la combaterea bolilor

Consumul de apă suficientă poate ajuta la prevenire anumite condiții medicale Sursa de încredere. Acestea includ:

 • constipație
 • pietre la rinichi
 • astmul indus de efort
 • infecții ale tractului urinar
 • hipertensiune

De asemenea, apa te ajută să absoarbe vitamine, minerale și nutrienți importanți din alimente, ceea ce îți va crește șansele de a rămâne sănătos.

12. Ajută la creșterea energiei

Apa potabilă vă poate activa metabolismul. Un impuls al metabolismului a fost asociat cu un impact pozitiv asupra nivelului de energie.

Un studiu a descoperit că consumul de 500 de mililitri de apă a crescut rata metabolică cu 30 la sută atât la bărbați, cât și la femei. Aceste efecte păreau să dureze peste o oră.

13. Ajută la funcția cognitivă

O hidratare adecvată este esențială pentru a rămâne în formă cognitivă de vârf. Sursa de încredere în cercetare indică faptul că a nu bea suficientă apă vă poate afecta negativ focalizarea, vigilența și memoria pe termen scurt.

14. Ajută la îmbunătățirea stării de spirit

A nu obține suficientă apă îți poate afecta și starea de spirit. Deshidratarea poate duce la oboseală și confuzie, precum și anxietate.

15. Ajută la menținerea pielii luminoase

Aportul adecvat de apă va ajuta la menținerea pielii hidratate și poate promova producerea de colagen. Cu toate acestea, aportul de apă singur nu este suficient pentru a reduce efectele îmbătrânirii. Acest proces este, de asemenea, conectat la genele dvs. și la protecția generală împotriva soarelui.

16. Împiedică deshidratarea generală

Deshidratarea este rezultatul ca corpul tău să nu aibă suficientă apă. Și, deoarece apa este imperativă pentru atâtea funcții corporale, deshidratarea poate fi foarte periculoasă.

Deshidratarea severă poate duce la o serie de complicații severe, inclusiv:

 • umflături în creierul tău
 • insuficiență renală
 • convulsii

Asigurați-vă că beți suficientă apă pentru a compensa ceea ce se pierde prin transpirație, urinare și intestin pentru a evita deshidratarea.

Cât ar trebui să bei?

Să fii atent la cantitatea de apă pe care o bei în fiecare zi este important pentru o sănătate optimă. Majoritatea oamenilor beau când le este sete, ceea ce ajută la reglarea aportului zilnic de apă.

Conform Academiilor Naționale de Științe, Inginerie și Medicină , aportul general de apă (din toate băuturile și alimentele) care răspund nevoilor majorității oamenilor sunt:

 • aproximativ 15,5 cani de apa (125 de uncii) in fiecare zi pentru barbati
 • aproximativ 11,5 cani (91 uncii) zilnic pentru femei

Oamenii obțin aproximativ 20 la sută din aportul lor zilnic de apă din alimente. Restul depinde de apă potabilă și băuturi pe bază de apă. Deci, în mod ideal, bărbații ar consuma aproximativ 100 de uncii (3,0 litri) de apă din băuturi, iar femeile, aproximativ 73 de uncii (2,12 litri) din băuturi.

Va trebui să crești aportul de apă dacă faci exerciții fizice sau locuiești într-o regiune mai caldă pentru a evita deshidratarea.

Alte modalități de evaluare a hidratării includ setea ta și culoarea urinei. Simțindu-ți sete indică că organismul tău nu primește hidratare adecvată. Urina întunecată sau colorată indică deshidratarea. Urina palidă sau fără culoare indică de obicei o hidratare corespunzătoare.

Linia de jos

Apa este importantă pentru aproape fiecare parte a corpului. Nu numai că lovirea aportului recomandat zilnic vă va ajuta să vă mențineți starea actuală, dar vă poate îmbunătăți sănătatea în general.

Iată câteva idei despre cum poți fi sigur că bei suficient:

 • Purtați o sticlă cu apă oriunde mergeți. Astfel poți bea ori de câte ori apare nevoia.
 • Urmăriți aportul. Încercați să luați cantități optime în fiecare zi, minimum jumătate din greutatea corpului în uncii.
 • Gatați-vă pentru a aborda jumătate din consumul recomandat până la amiază Puteți termina întotdeauna cu aproximativ o oră înainte de a planifica să dormiți.

Lasa un raspuns