Uleiuri esentiale pentru eczeme severe

Dacă eczema ta severă nu răspunde la tratamentele tradiționale, este posibil să te întrebi ce alte opțiuni ai. În plus față de terapiile pe care le prescrie medicul dumneavoastră, este posibil să încercați să încercați un medicament alternativ sau complementar.

Un tip de terapie complementară de care ați putea fi curios este utilizarea uleiurilor esențiale . Uleiurile esențiale sunt extracte puternic concentrate distilate din diverse plante. Sunt utilizate în aromaterapie sau diluate cu un ulei purtător pentru utilizare topică.

Eczema provoacă erupții roșii, mâncărime și uscate, care variază de la ușoare până la severe. Zgârierea persistentă din cauza eczemelor severe vă poate provoca deteriorarea pielii, punându-vă în pericol infecția pielii. Găsirea unui mod de a gestiona cu succes această afecțiune poate preveni complicațiile.

Iată câteva uleiuri esențiale care pot ușura simptomele eczemelor. În primul rând, să aruncăm o privire la unele dintre riscurile folosirii lor.

Riscuri potențiale

Chiar dacă uleiurile esențiale pot oferi o ușurare pentru eczema severă, folosiți aceste uleiuri cu precauție. Unele persoane apar iritații din cauza reacțiilor alergice sau a sensibilităților după aplicarea uleiurilor.

De asemenea, este nevoie de mai multe cercetări pentru a determina dacă aceste uleiuri ajută cu adevărat la ameliorarea simptomelor eczemelor.

Dacă utilizați pentru prima dată un ulei esențial, faceți un test de piele. Pentru a efectua un test de piele:

  • aplicați o mică pâlnie diluată pe un strat de piele
  • căutați semne ale unei reacții, cum ar fi înțepături, arsuri sau roșeață

Dacă cumpărați un ulei esențial, folosiți-l conform indicațiilor. Uleiurile esențiale nu sunt niciodată ingerate. De asemenea, trebuie să le diluați înainte de a le folosi. Sunt diluate cu un ulei purtător. Odată diluate, acestea pot fi:

  • aplicat pe piele
  • difuzat în aer pentru aromaterapie
  • adăugat la o baie

Dacă sunteți curios să încercați un ulei esențial, discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră. Acestea vă pot ajuta să determinați dacă utilizarea uleiurilor esențiale prezintă probleme, cum ar fi agravarea stării dumneavoastră.

Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai provine din frunzele plantei de arbori de ceai. Este adesea folosit pentru o varietate de afecțiuni ale pielii, cum ar fi piciorul de atlet , păduchii capului , ciuperca unghiilor și mușcăturile de insecte.

Într-un studiu , cercetătorii au comparat diferite plante medicinale și minerale pentru tratarea dermatitei de contact și au considerat că uleiul de arbore de ceai este cel mai eficient. Cu toate acestea, există cercetări limitate care spun că uleiul de arbore de ceai este util atunci când este aplicat topic pentru a trata eczema.

O precauție importantă de siguranță este să nu înghițiți niciodată uleiul. Dacă este ingerat, poate provoca confuzie și pierderea coordonării musculare.

Uleiul de arbore de ceai este puternic. Există riscul de iritare a pielii. Îl diluați întotdeauna cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, uleiul de migdale dulci sau uleiul de argan, înainte de a-l aplica pe piele.

Ulei de mentă

Uleiul de mentă este considerat a avea numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi capacitatea de a alina indigestia și a calma greața. Unii oameni susțin că poate fi, de asemenea, aplicat topic pentru a reduce mâncărimea.

Acest ulei este foarte concentrat. Amestecați-l cu un ulei purtător înainte de a-l utiliza. Folosiți câteva picături la început pentru a evita orice iritare. Nu-l aplica niciodată pe față. De asemenea, evitați să-l utilizați pe pieptul sugarilor sau copiilor mici, deoarece poate fi dăunător dacă îl inhalează.

Există cercetări foarte limitate cu privire la uleiul de mentă și efectele sale asupra eczemelor, așa că fiți prudent cu privire la utilizarea acestuia. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca.

Ulei de calendula

Uleiul de calendula provine din floarea de calendula, sau de gălbenele.

Unele mici studiază Sursa de încredereau arătat că calendula are proprietăți antiinflamatorii atunci când este aplicată pe piele și poate reduce umflarea și durerea. Nu există nicio cercetare asupra uleiului de calendula special pentru eczeme, așa că nu este sigur că vă poate ușura simptomele.

Din nou, pentru a fi în siguranță, discutați cu medicul dumneavoastră și faceți un test de piele înainte de utilizare.

Ulei de boră

Unele studii au investigat utilizarea uleiului de boră pentru pielea calmantă cu eczeme. Uleiul de boră conține un acid gras pe care corpurile noastre îl transformă într-o substanță asemănătoare hormonului cu proprietăți antiinflamatorii.

Unii oameni susțin că au văzut îmbunătățiri ale inflamației pielii. Dar rezultatele studiului sunt mixte. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă uleiul de boră este eficient pentru reducerea simptomelor eczemelor.

Alte uleiuri botanice

În plus față de uleiurile esențiale enumerate mai sus, există și alte uleiuri derivate din plante care ar putea ajuta la tratarea eczemelor severe. Acestea pot fi aplicate pe pielea ta sau folosite ca ulei purtător pentru un ulei esențial.

Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba provine din semințele plantei de jojoba. Este folosit ca ingredient în multe produse pentru îngrijirea corpului, precum șampoane, loțiuni și produse de curățare facială. nistestudiază Sursa de încredere sugerează că uleiul de jojoba este de asemenea antiinflamator și poate fi utilizat pentru a calma pielea și pentru a calma iritațiile.

Este, de asemenea, un hidratant puternic. Uleiul de jojoba seamănă foarte mult cu sebumul uman, o substanță uleioasă secretată de piele și păr.

Ulei de cocos

Unii oameni susțin că uleiul de nucă de cocos are diverse avantaje, fie că gătești cu el, fie că îl aplici în mod topic.

Uleiul de nucă de cocos are unele proprietăți antimicrobiene , care pot reduce șansele unei infecții a pielii. De asemenea, este antiinflamator, astfel încât poate fi în măsură să asigure scutirea pielii uscate și crăpate cauzate de inflamație.

Într-un studiu din 2013 care a implicat 117 copii cu eczemă, aplicarea topică a uleiului de nucă de nucă de cocos timp de opt săptămâni a dus la o îmbunătățire excelentă a pielii lor.

Totuși, acest singur studiu nu înseamnă că uleiul de nucă de cocos îți poate îmbunătăți cazul de eczemă. Unii oameni pot avea alergie la uleiul de nucă de cocos. Discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a aplica ceva nou pe piele.

Ulei de semințe de floarea soarelui

Uleiul de semințe de floarea soarelui este un alt ulei purtător despre care unii oameni susțin că are proprietăți antiinflamatorii . Acest lucru îl face util pentru reducerea uscăciunii și stimularea hidratării pielii.

Uleiul de semințe de floarea soarelui este, de asemenea, o sursă de vitamina E antioxidantă . Unele studii au arătat că vitamina E poate reduce semnele inflamației pielii. Acest lucru poate fi util pentru eczeme, dar este nevoie de mai multe cercetări.

La pachet

Unele dintre aceste uleiuri sunt legate de reducerea inflamației și de creșterea umidității, ceea ce le face potențial utile pentru pielea predispusă la eczeme. Dar nu există încă suficiente cercetări pentru a susține acest lucru.

Folosiți uleiuri esențiale cu precauție, deoarece acestea pot duce uneori la iritare sau la o reacție alergică. Discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a aplica ceva nou pe pielea dvs. pe care nu au recomandat-o.

Lasa un raspuns